tisdag 16 juni 2009

Grattis skelleftea.se

Fick tipset att Skellefteå hade ny-lanserat sin sida och självklart är det bara att gratulera, det är aldrig lätt att ny-lansera en sida. Det första som slår mig är att de valt en portalsida som första sida. Antingen turist eller invånare. Tyvärr kommer jag inte in på besökar sidan men det är förmodligen något tillfälligt så vi tittar närmre på "invånar fliken".

Det finns en topp navigering med 6 alternativ, inga konstigheter möjligen att ordet infrastruktur kan vara något "stelt". Det som slår mig är hur mycket olika färger som finns på sidan, bildspel, bakgrunder, roll over funktioner, och banners. Känslan av denna sida är inte typisk kommunal, man har flyttat om lite olika element och låtit bilder ta en stor plats på sidan. Man har kvar sin medborgar assisten som heter Marklund och ett klassisk sök.

Att man vågar är kul, färger och bilder och framföallt bra bilder! I grunden är detta en ganska klassisk sida men med ett ansikts lyft. Risken är att den kan uppfattas som rörigt och jag själv tycker kanske att det är något stora banners i underkant. Det är helt klart mycket att ta in. Tyvärr är inte söket någon höjdare, den verkar inte klara av felstavningar eller vissa synonymer typ dagis. Det finns en meny under bilderna och en till vänster vilket ger många val, detta på både gott och ont. Även flash bildspelt tar stor plats och frågan är om det är motiverat?

Tycker dock att denna sida lämnar en skön känsla tack vare det grafiska och det är inte alltid man kan säga så om kommunsidor..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar