torsdag 7 maj 2009

Jag kanske börjar bli gammal?

Nu kanske den värsta vågen av hysteri, trendanalytiker och media uppmärksamheten lagt sig kring Social media eller kanske inte. Det måste ha varit runt 96-97 som jag skapade mitt första konto på Skunk.nu och strax innan hade jag skaffat ICQ och det bör tilläggas att jag var låååångt ifrån en "early adopter". Så det var för över 10 år sedan och med internet år räknat kanske hundra år sedan. Jag menar dock inte att förminska vare sig utvecklingen eller betydelsen av sociala medier men det är knappast en ny företeelse.

Både tekniken och användandet har ökat och självklart är det något som du som jobbar med information måste förhålla dig till. Men vad är det som gör att man nu börjar bry sig om det som varit vardag för min generation i över 10 år?

Lix värde 38, lättläst!

1 kommentar:

  1. Det som man idag beskriver som en 'demokratisering' av webben kanske i första hand avser medelålders vita män. Dvs att det är den gruppen som idag har klivit in i de sociala medierna och därmed ökar dess relevans.
    Samtidigt är ju sociala mediernas genomslag och etablering idag så stort, så att man som företag eller organisation inte bör bortse från det. Det gäller att anpassa sig och att föregår innan man föregås.
    P.

    SvaraRadera