måndag 8 november 2010

Hur vi prioriterar..


Att ta dagen som den kommer och prioritera det viktigaste för dagen kan skapa problem. Det blir lätt att man släcker bränder eller fastnar i gamla mönster och möjligheten att tänka utanför den lådan man sitter i kan bli mindre. Risken blir också att det inte blir effektivt, vare sig för dig eller organisationen. Utan att låta som en självhjälps bok tänkte jag ge ett förslag på hur man skulle kunna tänka för att göra det enklare att prioritera. Allt som behövs är 3 kategorier.

1. Buggar.

2. Produktion.

3. Utveckling.


Buggar
är saker som är fel. Allt som är fel. Fel måste åtgärdas innan man kan komma framåt. Fixar man inte buggar lever de kvar. Driften blir lidande och utveckling kan inte rädda dig. Fixa buggar först. Produktion. Det dagliga. De saker som håller hjulen i rullning. Produktion skapar nyttan. Sist, utveckling. Om de två första stegen fungerar då vet man vad man ska utveckla. Funkar inte de andra två stegen kan inte utveckling hjälpa till.
Jag som är webbutvecklare säger utveckling sist.


Det jag har märkt är att tar man inte tag i buggar riskerar tyvärr vare sig produktionen fungera som den ska och utveckling aldrig leverera den önskade nyttan. Så anledningen varför den nya funktionen inte funkar kanske inte beror på funktionen utan en bugg som alltid funnits där..

Första prio borde alltså vara att rätta till buggar. Det ger bäst avkasting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar